De dynamische wereld van vandaag vraagt om meer dan ad hoc hulp, of advies, of een sessie teambuilding. Anders dan bij personal coaching of team building, richt Team Coaching zich op de collectieve prestatie. Wat is daarop van invloed, en hoe reageert het team daarop? Met Systemische Team Coaching krijg je meer zich op je team binnen de organisatie en daarbuiten. Systemische Team Coaching is geen op zich zelf staande activiteit, maar een proces, een reis die we samen afleggen. Waarin we op zoek gaan naar de verwachtingen van stakeholders en hoe die stip op de horizon kan worden bereikt. Dat is mijn insteek – samen onderweg naar het punt waarop het team sterk genoeg is om alleen verder te gaan. Een team met plezier in het werk, inzicht in het functioneren van elkaar en de teamprocessen. Met prestaties om samen trots op te zijn en als voorbeeld in de organisatie. Als Team Coach help ik je bij de ontwikkeling van je team.

Als team moet je een of meerdere doelen bereiken. Soms is dat een bestaand doel, soms is het doel. Als bestaand of nieuw samengesteld team ga je het doel ontdekken, en een strategie ontwikkelen om dat doel te behalen. De benadering is gebaseerd op het model dat is ontwikkeld door Peter Hawkins (2017). Ik kan je daarbij helpen, en nodig je uit om na te denken over de rol van je team, nu én in de toekomst. Samen met een systemische team coach maak je het verschil: voor en met het team en voor de organisatie. Hoe? Door inzicht te krijgen in de wijze van:

  1. effectief samenwerken met stakeholders
  2. communicatie binnen en buiten het team
  3. ontwikkeling van leiderschap

Dat is de basis voor de transformatie van de organisatie van binnenuit. De basis om voorbereid te zijn op de toekomst. Je levert met je team een bijdrage die het verschil maakt. Daarom is Systemische Team Coaching een goede keuze. Voor elkaar en voor de toekomst.