Aan de slag met textiel!

In 2024 starten we met creatieve workshops en cursussen. De lessen worden altijd gegeven door gerenommeerde docenten in onze eigen workshopruimte, het CreaCafe. Via de webshop kun je je aanmelden de workshops en cursussen.

Workshop ‘Batik’ o.l.v. Ginni Fleck op 1 juni 2024 van 10:00 – 16:00.

Tijdens deze 1-daagse Batik cursus leer je de beginselen van deze van oorsprong Indonesische techniek om motieven en kleur aan textiel te geven. Ginni leert je over de werking van de verschillende soorten was (soja, bijenwas, paraffine etc), en hoe je met de kwast en tjanting motieven op stof kunt aanbrengen. Je krijgt informatie over de verschillende kleurstoffen en processen van Tobasign en Procion MX. Tijdens de workshop ga je aan de slag met Tobasign producten (om te verven en te fixeren) op papier en op stof. De kosten voor deze dag-workshop zijn 85 euro, inclusief gebruik materiaal, (was, waspotten, kwasten, tjantings en verf, koffie/thee en lunch. Een lijstje van materiaal dat je zelf moet meebrengen ontvang je na inschrijving en betaling.

Het maximum aantal deelnemers voor deze workshop is acht. Bij voldoende belangstelling wordt deze cursus later dit jaar herhaald.


Cursus ‘Vrij Borduren met de Naaimachine’ o.l.v. Jeannette Evers is gepland op 28 september en 12 oktober 2024 van 10:00-13:00 uur.

In twee lessen leer je de beginselen van het werken met de naaimachine voor het maken van een Art Quilt. Jeannette Evers weet als geen ander hoe je met een ‘gewone’ naaimachine kunstwerkjes kunt maken van textiel en andere materialen. Voor deze workshop is geen ervaring nodig, maar wel een naaimachine waarvan de transporteur omlaag kan, en een borduur- of stopvoet heeft. Je kunt evt. een naaimachine huren bij de docent. De kosten van deze 2-delige cursus zijn 85 euro inclusief materiaal en beschrijving, koffie/thee.

Het aantal deelnemers is maximaal zes. Bij voldoende belangstelling wordt deze cursus later dit jaar herhaald.


Een creatieve workshop met je team?

Coaching en Creation – dat is de plaats waar team coaching en creativiteit elkaar ontmoeten. Volg op onze eigen locatie een creatieve workshop; als afsluiting van een coaching traject, of als team buildings activiteit. Workshops worden aangepast aan de wensen van het team. Voorbeelden voor creatieve workshops zijn

  1. Striptekenen, cartoon tekenen, illustratie of kalligrafie onder leiding van Pejo
  2. Beter Ademen met ademcoach Jacqueline Jonker
  3. Creatieve workshop (aquarel, paletmes of Aboriginal schilderen; sieraden maken of macramé) onder leiding van kunstenaar Aly Grelling
  4. Leer Hoepelen van Hooplover Mirjam Douma
  5. Aan de slag met textiel. B.v. vilten, collage, haken of vrij borduren.
  6. Florale objecten onder leiding van Takkewijf Marianne Kraaijvanger